Groep 8

De overgang van de basisschool naar het voortgezet onderwijs is groot. Kinderen beginnen aan een nieuwe fase in hun leven. Ze stappen een nieuwe wereld in. De nieuwe school ligt verder van huis dan de basisschool, soms zelf in een andere plaats. De ene meester of juf maakt plaats voor meerdere leraren. De klasgenootjes uit de buurt worden klasgenootjes uit de hele stad of zelfs de regio.

Het bijzondere aan het Da Vinci College is dat deze school ook de deuren opent naar de beroepsomgeving. In de vakcolleges van het vmbo en het praktijkonderwijs dompelen leerlingen zich direct onder in de wereld van de techniek, zorg en dienstverlening. Leerlingen hebben veel praktijkuren op school. Maar ze gaan ook regelmatig op bezoek bij bedrijven of instellingen.

Overstappen van groep 8 naar het Da Vinci College betekent binnenstappen in twee nieuwe werelden: die van het voortgezet onderwijs en die van het beroep.

Op dinsdag 12 maart en woensdag 13 maart zijn de aanmelddagen voor brugklassers.

Op dinsdag 12 maart en woensdag 13 maart van 16.00 uur tot 19.30 uur heeft u de gelegenheid om uw zoon/dochter aan te melden voor de brugklas.

Vergeet hierbij niet om mee te nemen:

- Een kopie van het paspoort of identiteitsbewijs van uw zoon of dochter (beide zijden); een uittreksel uit het persoonsregister is ook mogelijk

- Het leerlingprofiel dat u van de basisschool ontvangt

- Een ingevuld aanmeldingsformulier (volgt zsm voor schooljaar 2019-2020)

- Indien van toepassing: andere voor het onderwijs relevante informatie.

 

klik hier voor onze flyer (volgt zsm voor schooljaar 2019-2020)

 

Graag tot ziens op 12 of 13 maart.