Hoe communiceer je met pubers over geld?

Theatergroep PlayBack helpt ouders in omgang met geld

De interactieve ouderavond Credits van theatergroep PlayBack draait om bewustwording in de omgang met geld. Hoeveel geld hebben jongeren nou eigenlijk echt nodig? Hoe voorkom je als ouder dat je puber verwend wordt of in de schulden raakt? Wat geef je je kind mee als hij op z’n achttiende zijn/haar eigen geld moet beheren?

Hoe ga je om met smeekbedes? Uit onderzoek blijkt dat iets meer dan 1 op de 10 jongeren regelmatig geld tekort komt. Jongeren zien geld vooral als een middel om leuke dingen te doen. Overige geldzaken zoals sparen schuiven ze vaak zo lang mogelijk voor zich uit. Ouders spelen een essentiële rol in de financiële opvoeding van hun kind.

 

Het acteursteam van Theatergroep Playback houdt ouders op een luchtige wijze een spiegel voor aan de hand van herkenbare en humoristische scènes aan de keukentafel. Artistiek directeur Kim Zonneveld over Credits: ‘Omgaan met geld leer je van huis uit. Voor pubers is het moeilijk om over langere termijn te denken. Daarom is het belangrijk dat ouders duidelijke afspraken maken en hun kind begeleiden, bijvoorbeeld in de keuze voor telefoonabonnementen.’

Deze ouderavond vindt plaats op woensdag 17 mei en duurt van 19.30 uur tot 21.00 uur op het  Da Vinci College. Hier vindt u verdere informatie en u kunt de trailer van de ouderavonden bekijken op youtube.

 

Aanmelden voor deze avond kan via: ouderraad@davincicollege.nl